tisdag 9 augusti 2011

Instruktion till Ellen

En vanlig ledig dag:

(fredagen innan: Hyr en film. Dessa har du att välja bland: An Education eller New York, I love you. Den ska du se på morgonen sen. Lägg dig ca 23-24 tiden om du inte varit ute. Stäng av ljudet på mobilen om du har en sån som ändå ringer om du har alarm på. Ljudet är ju oftast av på min mobil.) Sov med bara lakan och inte täcke i. 

Vakna kring 8-tiden, om du inte gör det självmant: sätt alarmet. Ligg kvar ca 20 minuter. Om solen strålar in i sovrummet: kliv upp direkt. Om inte, ring din mamma och småprata lite. Kissa och väg dig sen. 

Sätt på radion i köket och stek 3-4 skivor bacon i teflonpanna. Har du ingen sån så stek i smör. Håll koll på baconet, just innan det bräns så tar du bort dem och lägger i ägget. Ägget vänds precis när det börjar kunna vändas utan att rinna ut. Ta av det från plattan när det är lite geggigt fortfarande. Drick ett stort glas kolsyrat vatten till. Har du ont i huvudet? ta två panodil/pamol på direkten, jag räds inte medicin. Har alltid fått höra att om man inte tar något för sin värk så har man nog inte så ont. 

Ät framför tvn. Morgontv på 4:an tills maten är uppäten. Kura upp med benen i soffan och sätt på filmen. Drick kolsyrat vatten till. Om du vaknat med någon så äter såklart denne samma mat och du ser inte filmen om inte denne ser på filmen med dig. Då hoppar du helt enkelt detta. 

Efter filmen är nog klockan ca 10.30. Då kollar du bloggar i följande ordning: 
BVK-bloggen och de i klassen du kan tänka dig har uppdaterat. Kommentera något och radera det innan du publicerar det. 
underbaraclara
Elsa Billgren 

Gör dig i ordning. Duscha inte på morgonen om inte håret är superfett. Tvätta dig under armarna med tvål och vatten. Tvätta ansiktet. Borsta tänderna i en och en halv minut. Puffa håret med det som behövs och sätt på deo. Ta gårdagens kläder, men kläderna du kommer behöva ta på dig har du redan beskrivit så fint på facebook. Kjol, leggins och sandaler, linne med kofta eller tshirt utan kofta efter väder. Har du sneakers istället så får det inte vara såna man springer i. Sminket väldigt sparsmakat: mascara, något för det grå under ögonen och läppstift inte alltför rött. Känner du dig grå i ansiktet så ta några nypor läppstift på äppelkinderna. Gör detta genom att le jättestort framför spegeln så att kinderna höjs, dutta, klart!

Klockan tolv är det lunch. Då är det bäst att du har en låda från gårdagen för du orkar inte laga lunch utan den energin lägger du alltid på middagen sen. Nu var du ju inte mig dagen innan så jag tänker mig att du köper en halv grillad kyckling, äter hälften till lunch och hälften till middag. Till detta en röra på ädelost och cremefraiche, en enkel sallad utan kolhydrater, dvs ovanjordgrönsaker. 

Generella mattider på en helg är 8.30-9,00 13.00, 18-19.00. 

Ring din mamma igen. Berätta att du åt något så himla gott och spinn vidare. Ett samtal nu om båda har att prata om kan hamna på ca 40 minuter. 

Gå en runda på stan. Mina favoritbutiker är: Magasin 11 på magasinsgatan och inredningsbutikerna på gatan ovanför kungsgatan, samma som biografen ligger på. Här handlar du inget utan du gillar att bara gå och titta. Gå in på bokia vid grönsakstorget. Här tittar du på kokböcker, träningsböcker och fina skissböcker. 

Köp en burk Celsius på gymgrossisten (eller Ica maxi) och drick den en halvtimme innan valfri träning. Detta alltid efter middag. Jag hade ju aldrig sprungit ut i spåret utan sprungit på bandet. Detta medför ju en kostnad så spring du hur du vill. Du ska hursomhelst intervallspringa, på bandet hade man ju sett hur långt man springer. 200 meter, sen gå långsamt en minut. Upprepa detta gånger 10. 

Duscha, schamponera två gånger och balsam bara i topparna. Föna aldrig håret. Låt självtorka i en fläta eller utsläppt. Det gör inget om det är småfuktigt sen när du går och lägger dig. 

Blir du sugen på något till kvällstv så ät nötter (pistage, cashew eller jordnötter). En handfull blir bra. Och ett stort glas kolsyrat vatten. Känner du för att unna dig: köp färska hallon och vispa grädde till. 

generella tips som jag lever efter:
Gå aldrig och lägg dig om du tjaffsat med någon utan att ha rett ut det. 
Om du har något otalt med någon inom familjen, lufta det INTE med någon utomstående. 
Du kan inte spela instrument så glöm inte att du inte får spela. 
Du är rädd för hästar och mörkret. 
Du ser tecken i det mesta och känner att allt du gör är meningen, inte av en bestämd mening, 
utan det är du som gör saker meningsfulla. 
Du gillar soundtracket till Solens mat på spotify. 

Innan du går och lägger dig kollar du bloggar, facebook och mail en sista gång. Du ligger INTE och läser innan du ska sova. Alltså en bok eller så. Har du väl lagt dig har du lagt dig, detta för att du inte kan ligga så länge innan du ska sova med tanke på att du idag har reflux. 

(Du går inte upp på natten om du måste kissa.) 

Lycka till! Dokumentera gärna med foto om du kan!


 









1 kommentar:

  1. Det blev ingen morgonfilm, han jag skulle se den med rymde...

    SvaraRadera